Flyer herfstconcert 2019 webDe dertiende editie van XMAS XL is dit jaar opgedragen aan 50 jaar cultuurraad Sint-Niklaas. De succesvolle formule met koor en orkest bracht tot nu al 19 koren uit Sint-Niklaas en omstreken samen met deKunstvrienden.
Als opmaat voor het Beethovenjaar in 2020, wanneer de meester 250 jaar geleden is geboren, opent XMASXL met het monumentale EGMONT, de Ouverture Opus 84. Verder herken je parels uit het wereldrepertoire van kerstliederen in frisse arrangementen, maar ook tunes uit film of musical. 
Sint-Niklaas Don Boskokerk, 22 december 2019 om 16 u. met 135 uitvoerders gemengd koor en orkest onder leiding van Peter Snellinckx. Met medewerking van Waas Koor Consonant, Sint-Ceciliakoor, Belcanto en deKunstvrienden.

Flyer herfstconcert 2019 webOp zondag 13 oktober 2019 in de Collegekerk te Sint-Niklaas en op zondag 20 oktober 2019 in de Sint-Jozefkerk op Temse/Velle brengt ons koor Consonant, samen met het koor Cant'Amore een aperitiefconcert, telkens om 11.00 uur . Het wordt een gevariëerd programma met zowel 'hemelse' als 'wereldse' liederen. Als intermezzo laat de jonge getalenteerde Jonas Van Os ons genieten van zijn prachtig gitaarspel.

Flyer jubileumconcert

Consonant is van de partij bij de 50-jarige jubileumviering van het Orgelcomité van Melsele.  In de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk te Melsele treden we zaterdag 8 december 2018 om 20.00 uur op samen met de Wase Kantorij uit Zwijndrecht en het koor Melos uit Melsele. Het orgel wordt bespeeld door onze voorzitter Franky Wagemans.

TheArmedMan

Consonant neemt deel aan de integrale uitvoering van THE ARMED MAN - A Mass for Peace van Karl Jenkins
Samen met het Saxofoonorkest, de Wase Kantorij uit Zwijndrecht en de Idsteiner Kantorei uit het Duitse Idstein brengen wij dit meesterwerk van Sir Karl Jenkins op zaterdag 20 oktober 2018 om 20:00 uur in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op Antwerpen-Linkeroever.
Deze ‘Mass for Peace’ bestaat uit dertien delen en handelt over oorlog en geweld, de gevolgen ervan, maar niet in het minst de hoop op een duurzame vrede.
Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog.

 

Lenteconcert 2019Op zaterdag 25 mei 2019 brengen wij samen met het koor Amalthea van Temse een lenteconcert in de Sint-Jozefkerk op Temse-Velle. Het wordt een gevariëerd programma met lichte piano- en koormuziek met als thema "Liefde". De presentatie is in de goede handen van Hubert Damen (Witse) die ook een paar liederen ten gehore brengt.  Een aanrader !