Herfstconcert 2019

Twee concerten met als thema "Hemels en werelds", eenmaal op zondag 13 oktober 2019 in de Collegekerk te Sint-Niklaas en een tweede maal op zondag 20 oktober 2019 in de Sint-Jozefkerk op Temse/Velle. Consonant brengt dit concert samen met het koor Cant'Amore van Sint-Niklaas. Dirigenten: Roland Mathews en Roland Wagemans. Begeleiding door Franky Wagemans. Gitaarspel door Jonas Van Os.

Lenteconcert 2019 480

Op zaterdag 25 mei 2019 bracht Consonant samen met het koor Amalthea van Temse een lenteconcert in de Sint-Jozefkerk op Temse-Velle. Het concert met als thema"Liefde" was een gevariëerd programma met lichte piano- en koormuziek. De presentatie was in de handen van Hubert Damen (Witse) die ook een paar liederen ten gehore bracht.  

Mozartconcert 2015 a30

Mozart 2015 was een project van het Waas Gemengd Koor Consonant onder leiding van Roland Wagemans, het Ruysscheveldekoor uit Stekene onder leiding van Bert Peeters en Cultuurcentrum Temse, uitgevoerd in de Sint-Jozefkerk te Temse/Velle op 24 oktober en in de Heilig-Kruiskerk te Stekeke op zondag 25 oktober 2015. Een klein instrumentaal ensemble onder leiding van Fedra Coppens, bestaande uit Fedra Coppens (viool), Louise Van Biervliet (viool), Serge Hamers (altviool) en Maaike Organe (cello) stond in voor de begeleiding en de instrumentale intermezzi. Een solorol was weggelegd voor de sopraan Els Vermeyen. Het klavier werd bespeeld door Franky Wagemans.

XMAS XL 2014Zondag 21 december 2014 om 16.00 uur in de Don Boscokerk te Sint-Niklaas:
120 uitvoerders, koor en orkest, onder leiding van Dimitri Bracke brachten Christmas Extra Large, een vaste stek op het Sint-Niklase winterprogramma.
De succesformule blijft een mix van kerstsongs uit het wereldrepertoire met verrassende muzikale parels, dit jaar uit film en musical.
De Kunstvrienden samen met Consonant, Cant'Amore en Fiori Musicali.

Flyer winterconcert 2017

Samen met Cant'Amore bracht Consonant tweemaal een gevarieerd winterconcert met een mix van modern, klassiek, folk en traditionals.
Cant'Amore stond onder de leiding van Roland Mathews, Consonant werd geleid door Roland Wagemans.  Franky Wagemans bespeelde het klavier.
De uitvoeringen gingen door op zaterdag 9 december in de Sint-Jozefkerk op Temse/Velle en op zondag 10 december 2017 in de O.L.Vrouwekerk te Sint-Niklaas.

 

Concert Loubistok 2013 480Zaterdag 21 december 2013 in de Sint-Jozefkerk te Temse/Velle:
gevariëerd Kerstconcert door Consonant en het damesensemble Loubistok uit Lviv, Oekraïne.

Requiem Schiedermeyer 2012Zaterdag 20 oktober 2012 in de O.L.Vrouwekerk te Sint-Niklaas, en op zondag 21 oktober 2012 in de Heilig Kruiskerk te Stekene:
Concert door Consonant samen met het Ruysscheveldekoor van Stekene, begeleid door een muzikaal ensemble bestaande uit 2 violen, 2 hoorns, contrabas en orgel.
Uitvoering van o.a. het Requiem van Johann Baptist Schiedermeyer.

Kerstconcert Steendorp 2010sOp zondag 19 december 2015 gaf Consonant o.l.v. Joost D'hont samen met de Brassband Steendorp o.l.v. Olivier Brichau een kerstconcert in de Sint-Jan-Evangelistkerk te Steendorp.  Het programma bestond naast klassieke en hedendaagse kerstliederen tevens het Sanctus en Benedictus uit 'The Armed Man' van Karl Jenkins.