Roland Wagemans

Roland WagemansNaast zijn opdracht als directeur in VTS 3, een school voor buitengewoon onderwijs, leeft Roland Wagemans zich uit in muziek.
Hij speelt sopraan- en altsax in het saxofoonkwartet Sax-O-Four, en baritonsax in het Saxofoonorkest van Zwijndrecht.
Van 1976 tot 2005 was hij dirigent van het Sint-Jozefskoor van Temse-Velle. Toen dit koor in 2007 fusioneerde met het Sint-Theresiakoor uit Sint-Niklaas trad Roland op als hulpdirigent. Op 1 juli 2013 nam hij het dirigeerstokje van Joost D'hont terug over.

Franky Wagemans

Franky Wagemans werd geboren te Temse in 1956. Op 17-jarige leeftijd begon hij achtereenvolgens piano en orgel te studeren aan de muziekacademies van Sint-Niklaas en Bornem. Intussen werkte hij zijn opleiding van onderwijzer af. Jarenlang combineerde hij het muziek studeren met zijn werk als leerkracht en later Franky Wagemansals directeur van de Vrije Basisschool van Steendorp. In 1999 nam hij loopbaanonderbreking en ging terug studeren aan de hogeschool Antwerpen, departement Muziek, Woord en Dans. Daar behaalde hij in 2004 het diploma meester in de muziek optie instrument orgel (master). Deze opleiding combineerde hij met de theoretische opleiding “schriftuur” (muziekanalyse, harmonie en contrapunt in hoofdvak). 

Van 2004 tot september 2014 was hij titelhoudend organist van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Sint-Niklaas. Als muziekleraar (AMV, AMC, piano en orgel) en balletpianist werkte hij reeds voor de muziekacademies van Bornem, Sint-Niklaas, Leuven en Turnhout. Momenteel is hij nog pianoleerkracht aan de SAMWD van Turnhout waar hij o.a. pianoles geeft aan mensen met een beperking.